Cum emit o factură fiscală

Pentru a emite o factură accesează din meniul din stânga secţiunea Documente – Facturi – câmpul Fiscale, apoi dă click pe butonul Adaugă.

  • Selectează clientul pentru care doreşti să emiţi factura. În cazul în care nu ai niciun un client dă click pe Adaugă client, completează datele solicitate şi salvează informaţiile pentru o utilizare ulterioară.
  • Modifică Data emiterii şi Data scadenţei după preferinţe.
  • Selectează produsele / serviciile pentru care doreşti să emiţi factura. În cazul în care nu ai niciun produs dă click pe Adaugă produs, completează datele solicitate şi salvează informaţiile pentru o utilizare ulterioară.  
  • Menţionează unitatea de măsură (ore, bucăţi, etc.), cantitatea şi prețul per unitate. De asemenea, poţi modifica şi cota de TVA aplicabilă automat. Da, nu trebuie să calculezi nimic manual.  În cazul în care vrei să adaugi o altă cotă de TVA accesează pagina Mai multe setări – Cote TVA din partea de sus a paginii prin click pe rotiţă. În pagina afişată adaugă cotele de TVA dorite şi salvează informaţiile pentru o utilizare ulterioară.  
  • În câmpul următor poţi opta pentru aplicarea unui discount ca valoare fixă sau procentual, pentru ultimul articol adăugat (deci aplică discountul imediat după  inserarea articolului care are preţ redus) sau pentru toate articolele incluse pe factură.
  • NOU: Optează pentru inserarea cursului valutar pe factură.
  • La final salvează factura ca şi Ciornă, dacă trebuie să îî mai aduci modificări sau aştepţi o confirmare, sau emite direct Factura Fiscală.

Numărul de facturi pe care poţi să îl adaugi depinde de tipul de abonament pentru care ai optat, precum şi de numărul de avize şi chitanţe emise. Vezi aici pachetele de abonamente disponibile.

Ți-a fost util articolul?

Îți mulțumim pentru feedback.